Leverancier aan het woord met Sitech

21 augustus 2019

Heb jij nog geen GPS-systeem op jouw Doosan graafmachine? Dan kun je hier lezen wat je allemaal nodig hebt om met GPS te kunnen draaien.

Voor machinisten die draaien met Trimble GNSS-machinebesturing, maar onverhoopt tegen vragen aanlopen: download dan nu de app van Sitech. Hier vind je diverse oplossingen voor vraagstukken, uitleg en praktische instructievideo’s. Download de App in de Appstore of Google Playstore.

  1. De machine heeft een machine voorbereiding nodig. Dit wil zeggen dat de juiste bekabeling op de machine aanwezig moet zijn met de benodigde componenten, zoals sensoren om de stand van de giek, arm en (kantel)bak te meten en een internetmodem om een data verbinding te kunnen maken.
  2. De machine moet ingemeten en gekalibreerd zijn. De maten en hoekmetingen van de giek, arm en (kantel)bak worden nauwkeurig gemeten en in het systeem ingegeven. Daarnaast wordt de positie van de GNSS-ontvangers bepaald ten opzichte van de giekpen.
  3. Naast de machinevoorbereiding moet er ook een cabkit gemonteerd worden. De cabkit bestaat uit een scherm en twee GPS-ontvangers.
  4. Het GPS-systeem heeft GNSS correctiedata nodig om de positie binnen, 5 cm nauwkeurig weer te kunnen geven. De correctiedata wordt ontvangen via een internetmodem. Voor het modem moet een actief data-abonnement geactiveerd zijn. Naast een internetverbinding dient het systeem GNSS-correctiedata toegezonden te krijgen. Veelal worden deze data ingekocht bij een VS aanbieder zoals VSNOW, MoveT of 06-gps.
  5. Een 3D-model dient in het systeem gezet te worden om de machinist de juiste informatie te geven die nodig is om het werk te maken.

Het systeem geeft de positie binnen de, 5 cm nauwkeurig weer met behulp van GNSS-correctiedata. Deze correctiedata worden ontvangen via een internet-modem.

Ben je nu nieuwsgierig naar alle andere verhalen uit het Grondwerk? De laatste editie vind je hier.

 

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte