"Met mijn DX27 maak ik nu heel ander werk dan ik vroeger heb gedaan."

16 september 2019

René vd Heuvel (55) werkt bij  AMT Infra en komt uit Druten, maar woont samen met Jolanda in Ewijk. Samen hebben ze 4 kinderen die allemaal al op zichzelf wonen.

Stel jezelf eens voor, wie ben je en bij welk bedrijf ben je werkzaam?
“Ik ben al meer dan 30 jaar machinist en heb met veel verschillende graafmachines gewerkt. Van een 30 tons rupsgraafmachine tot aan de DX10 die we bij AMT Infra ook hebben. Ik werk nu zo’n beetje ruim een half jaar bij AMT Infra en heb het er ontzettend naar mijn zin. Mijn collega’s zijn stuk voor stuk aardig en we hebben veel voor elkaar over. We hebben hier veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Wanneer er een klus klaar moet voor een bepaalde tijd dan blijven we en maakt het niet uit hoe laat het wordt, maar wanneer we bijvoorbeeld een keer op vrijdag op tijd klaar zijn dan heeft iedereen ook gewoon lekker weekend. Dat is echt een heel prettige manier van werken.”  

Wat maakt deze graafmachine voor jou zo bijzonder?
“Met de DX27 maak ik heel ander soort werk dan ik vroeger altijd heb gedaan. Kabel- en leidingwerk,  het echte combinatiewerk zeg maar. Het fijne aan deze graafmachine is dat hij sterk is en ik er echt heel goed mee kan afwerken. Dat gaat in één vloeiende beweging. We gebruiken hem ook om tuintjes mee aan te leggen e.d. dat is afhankelijk van het werk dat we hebben aangenomen. De DX27 is zo op mijn handen afgesteld dat ik er bij wijze van spreken met mijn ogen dicht mee kan werken.”     

Als je iets zou mogen veranderen aan de graafmachine, wat zou dit dan zijn?
“Het enige dat ik zou willen veranderen aan de machine is dat er airco in zit, haha. Dat is misschien meer een luxe, maar wel zeer gewenst. De zomers worden steeds langer en warmer dus een airco is niet meer overbodig.”

Wat voor werk doe je graag met de Doosan?
“Het liefste doe ik zoveel mogelijk verschillend werk. Zoals ik eerder al vertelde vind ik het combinatiewerk leuk om te doen. Het fijnste vind ik om aan een project te beginnen die binnen een paar weken af moet zijn. Dan boek je snel resultaat en kun je door naar het volgende project. Dan blijft het lekker gevarieerd en gaat het nooit vervelen. Voor de afwisseling draai ik ook wel eens met de DX10, dan doe ik het lichtere werk in een tuintje bijvoorbeeld.”     

Wat is er zo bijzonder aan machinist zijn?
“Ik ben bijna 8 jaar uit de running geweest omdat het mis ging met mijn pols en mijn rug. Gedwongen thuis zitten was echt een hel. Ik ben een buitenmens en machinist in hart en nieren. Als ik overdag een wandeling maakte dan ging ik gewoon op zoek naar een plek waar ze aan het graven waren en daar kon ik dan een hele tijd naar staan te kijken. Heel langzaam heb ik toen de dagen weer opgebouwd en nu kan ik het net 4 dagen volhouden. Het blijft gewoon kriebelen, daar kan ik niks aan doen.”

Als je de DX27 heel kort mag omschrijven wat komt er dan het eerste in je op?
“Hij draait gewoon lekker, we voelen elkaar echt aan. Als ik op de DX27 zit dan zijn we gewoon één. (klinkt misschien een beetje raar, maar dat is mijn gevoel erbij, haha).”

 

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte