Nieuw pand erbij! Staad breidt elektrische tak uit

29 mei 2024

Met veel trots kunnen we vertellen dat wij een supermooi pand hebben bemachtigd voor de verdere groei van ons fijne familiebedrijf. En dit ook nog eens op 'loopafstand' van onze hoofdlocatie. Opnieuw in Veghel dus, hoe fijn is dat! Wij zijn er echt enorm blij mee en vertellen je er graag wat meer over voordat we op 1 juni het pand kunnen betrekken. Dan al? Jazeker, ook dat is enorm prettig. Voordat we volledig up and running zijn op deze tweede locatie zal het snel half juni zijn, maar wij staan hier nu al te trappelen om er met veel passie en energie aan de slag te gaan. Lees er snel meer over in dit bericht én bekijk zeker ook even de ingesloten afbeeldingen, welke onderaan dit bericht staan, van onze nieuwe beauty. 

Groeispurt

Dat er een uitbreiding in de koker zat was voor de bezoekers die ons de laatste tijd bezochten, maar uiteraard ook bij onze eigen mensen, al wel duidelijk. De werkplaats was steevast volgepland, het magazijn kwam al eens ruimte tekort en daar hadden we ondertussen enkele externe uitbreidingen voor gevonden. En zo ook op kantoor, daar was niet veel rek meer mogelijk om werkplekken toe te voegen. Met tijdelijke kantoorunits, extra magazijn locaties en diverse interne verhuizingen was al eens tegemoetgekomen aan de groeispurt waarin we ons bevinden. Meer rek zat er op onze mooie hoofdlocatie echt niet meer in en dan moet je op tijd verder gaan kijken. In dit geval met succes en sneller dan verwacht. 

Scandinavië, Duitsland...

Als dealer en importeur van Develon grondverzetmachines begonnen wij in 2020 zelf met het (om)bouwen van elektrische machines onder de naam Electric. En met succes. Wat in het begin vooral voor afname zorgde in Nederland, is de afgelopen jaren uitgebreid naar afname van onze elektrische en emissieloze krachtpatsers in Scandinavië (Noorwegen en Zweden bijvoorbeeld). Ook in Duitsland zijn inmiddels de eerste elektrische machines aan het draaien. Weliswaar onder regie van Nederlandse bedrijven maar de ontwikkelingen zijn er en wij zijn enorm trots dat we vanuit Veghel aan deze ontwikkelingen mee kunnen werken. We groeien er gestaag maar zeker ook bewust in mee.

In 2023 verkochten wij zestig Electric machines, in 2024 passeert dat aantal naar verwachting de honderd. In de toekomst verwachten we nog meer vraag naar elektrische machines en mede daardoor kijken we te allen tijde goed vooruit en is deze stap een bewuste keuze. Niks impulsief, 'we doen het goed of we doen het niet' is ook hier wederom ons credo.

Ruimte om te innoveren

De belangrijkste reden om deze nieuwe locatie met ruime fabriekshal aan te schaffen, is dat in het huidige pand de fysieke ruimte ontbreekt om met onze elektrische tak verder te innoveren met de snelheid die de markt van ons vraagt. De fabriekshal, behorend bij het pand, wordt straks ingezet om de elektrische grondverzetmachines te optimaliseren en verder te innoveren. De hal heeft een zodanige omvang dat er aan meerdere prototypes tegelijk gewerkt kan worden, waardoor de ‘time to market’, oftewel het gehele productieproces na de ontwikkeling, naar verwachting sneller gaat en de markt sneller bediend wordt. Naast de research- en development afdeling zal ook logistieke tak in het nieuwe pand kunnen opschalen.

Puur geluk

Dat er op loopafstand een locatie vrijkwam, mét fabriekshal en die ook nog eens geschikt is voor ontwikkeling van de machines, dat is echt puur geluk geweest. Veel medewerkers wonen in de omgeving van Veghel waardoor de reisafstand niet verandert: medewerkers verplaatsen zich bovendien makkelijk tussen de twee locaties. De opbouw van de klantspecifieke machines zal nog steeds op de huidige locatie gebeuren, net als het klantcontact en de administratie.

Wil jij jezelf ook aansluiten bij ons fijne familiebedrijf met grote ambities? Laat je dan vooral horen want wij zijn volop op zoek naar nieuwe collega's voor diverse leuke functies en met collega's die er nu al naar uitkijken om met je samen te werken. Bekijk daarom eens onze vacature pagina, wie weet staat er wat voor je tussen. We horen het graag.

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte