Op locatie bij Ron Hoeijmakers en zijn Doosan DX10z

17 augustus 2020

We spreken af met Ron in Lottum, waar het bedrijf van zijn vader, Twan Hoeijmakers, gevestigd is. Ron heeft hier van jongs af aan altijd meegeholpen en is daar ook na zijn opleiding begonnen met werken. Tot hij de kriebels kreeg om voor zichzelf te gaan beginnen.

“Ik heb in de loop der jaren mijn werkgebied rustig aan vergroot. Veelal ben ik aan de gang bij terugkerende klanten en links en rechts komt er dan nog wat bij. Zo blijven we lekker bezig. Ik zit niet graag heel lang op één project, juist de snelle doorlooptijd maakt het zo leuk. Mijn onafhankelijkheid is waar ik op gesteld ben, daarom heb ik ook geen ‘collega’s’ maar maak ik gebruik van zzp’ers als ik werk aangenomen heb wat zich daarvoor leent.”

Op welk moment besloot je dat je een Doosan DX10z nodig had?
“Tussen mijn werkmaterieel zat al een 1 tons graafmachientje en die was aan vervanging toe. Ik heb meerdere merken met elkaar vergeleken en uiteindelijk kwam ik uit bij de Doosan DX10z, die had net iets meer voordelen voor mij dan de concurrentmerken. De servobediening was een groot pluspunt en dat hij heel smal kan ook, het tanken van buitenaf is ideaal en aangezien ik wat groter ben dan gemiddeld zit hij ook nog eens prettig. Het enige waar ik wel eens tegenaan loop, is het schuifblad, deze is voor mij niet degelijk genoeg, wanneer er bijvoorbeeld te veel zand tussen komt, werkt dat niet altijd even makkelijk. Maar kleinigheidjes houd je toch en als ik dan iets aan te merken heb, is het dat. We overleven het wel, haha. Ik heb ook voor de extra Ledlampen gekozen omdat dit veel prettiger is wanneer ik in een donkere ruimte werk of ik ben in de winter nog in de avonduurtjes bezig. Dan is een beetje extra licht wel gewenst. De 1 tons graafmachine die aan vervanging toe was, heb ik er bij gehouden. Altijd makkelijk wanneer ik de sloophamer moet gebruiken of wanneer het werk zo groot is dat we ze allebei kunnen gebruiken.” 

Heb je nog tips om jezelf te onderscheiden van de rest?
“Niet echt, ik houd me gewoon met mezelf bezig en focus me op het werk. Wel probeer ik altijd voor mezelf om na te denken hoe ik de dingen efficiënter aan kan pakken. Dus met zo min mogelijk machinebewegingen zoveel mogelijk doen. Als het me te makkelijk afgaat dan vind ik er niks aan, ik moet wel na kunnen denken en niet op de automatische piloot werken.”

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte