Doosan concept-X graafmachine wint iF Design Gold Award

29 april 2021

Doosan Infracore heeft bekend gemaakt dat ze in Duitsland een Gold Award bij de internationale Forum Design Awards 2021 hebben gewonnen voor hun Concept-X graafmachine ontwerp. Een van de 75 inzendingen die een Gold Award heeft gewonnen van in totaal 10.000 inzendingen uit 52 landen, het Concept-X graafmachine ontwerp is verkozen door een 98 koppige jury bestaande uit onafhankelijke experts van over de hele wereld.

In de verklaring bij de aankondiging van de Gold Award zeiden de organisatoren, iF International Forum Design GmbH, 's werelds oudste onafhankelijke ontwerporganisatie, gevestigd in Hannover in Duitsland:' Dit concept legt de lat hoger en verlegt de grenzen van technologie met een ambitieuze visie voor de toekomst van bouwmachines. Onbemande trucks en graafmachines onder toezicht van drones, sci-fi systems en automotive. De mogelijkheden zijn eindeloos zoals verbeterde veiligheid, productiviteit, precisie en kwaliteit.

Het Doosan Concept-X graafmachine design
Als een toekomstgerichte onbemande bouwmachine wordt het “Concept-X graafmachine ontwerp van Doosan Infracore gekenmerkt door het ontbreken van een cabine voor de machinist en de vier gescheiden doorlopende rupsbanden welke zorgen voor meer stabiliteit op oneven terrein. Het ontwerp laat zien dat alle componenten, behalve de giek, van de graafmachine gemotoriseerd zijn met indicatoren op de gewricht gebieden om makkelijk de lading te kunnen wegen.

Concept-X is ‘s werelds eerste onbemande, geautomatiseerde en geïntegreerde oplossing die in 2019 door Doosan Infracore is geïntroduceerd voor bouw-, steengroeven- en mijnwerkzaamheden. Deze functie zal niet vaak in Nederland gebruikt gaan worden omdat de machinist voor de specifieke werkzaamheden erg belangrijk blijven. Maar in het buitenland waar bijvoorbeeld in mijnen gevaarlijk of standaard werk uitgevoerd moet worden kan dit een mooie oplossing zijn. Het project kan uitgevoerd worden door middel van drones die het werkgebied meten, automatisch de data analyseren, het werkplan uitvoeren en de data verzenden naar de machines zoals de graafmachine en de wielladers.

Doosan Infracore heeft twee jaar op rij awards gewonnen van de iF Design Awards, afgelopen jaar won Doosan de Product Discipline Award met de DL-7 serie wielladers. Doosan heeft laten zien te beschikken over geweldige design mogelijkheden ten opzichte van de concurrenten zoals gebleken is uit het winnen van ‘de best of the best’ bij de Pinup Design Awards 2019 en in 2020 tijdens de Red Dot Design Awards.  

‘’Het is ongebruikelijk dat bouwmachines de Gold Award winnen bij de iF Design Awards. We proberen een premium design beeld te creëren door het winnen van design prijzen met onze nieuwe generatie producten.’’ vertelde een Doosan Infracore medewerker.

Over de iF Design Award   

De iF Design Awards is een wedstrijd die sinds 1953 wordt georganiseerd door iF International Forum en wordt beschouwd als een van de drie grootste, toonaangevende designprijzen ter wereld, samen met IDEA in de Verenigde Staten en de Red Dot Design Awards in Duitsland.

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte