Nieuwe wegen ontdekken met Reinteninfra, dat vraagt om vernieuwers

01 mei 2023

Wij gingen in gesprek met Joost Reinten van ReintenInfra B.V. (Reinten) uit Borne. Reinten is een van de grotere spelers in de GWW-sector met maar liefst 17 regionaal en lokaal bekende ondernemingen onder de paraplu. Met deze ondernemingen, welke allen hun eigen kerntaken hebben, is er zodoende een enorme brede inzetbaarheid in ruim 25 vakgebieden. Joost is hoofd materieel en hij is daar maar wat trots op, en terecht ook. Dit onder andere vanwege het feit dat alle ondernemingen zo veel mogelijk alles zelf doen. Dit valt dan ook onder de filosofie waaraan zij zich vasthouden: wij verrichten onze werkzaamheden en dienstverlening met eigen materieel en eigen mensen”. En dat is toch best wel uniek kunnen wij stellen.

Zero-emissie bouwplaats

Zero-emissie bouwplaats

Met Joost spraken wij onder andere over de aanschaf van de nieuwe elektrische mobiele graafmachine, de DX165W Electric. Toen wij wat dieper op deze machine ingingen, hoorden en zagen wij opnieuw dat Joost enorm trots is. De doelstelling is om met behoud van resultaat naar een zero-emissie bouwplaats te gaan, uiterlijk in 2030. Dan is de aanschaf van deze elektrische graafmachine opnieuw een hele mooie stap in deze doelstelling. Bij Reinten vragen ze niet alleen aan klanten om op de leefomgeving te letten, dat doen zij zelf ook. Dit blijkt uit de manier waarop zij destijds de nieuwe vestiging hebben gerealiseerd. Dit is namelijk gedaan met bijna 80% aan hergebruikte materialen en een minimum aan energieverbruik. Dit is echt een schitterend gebouw geworden, in alle opzichten.

Afbeelding: Opbouw DX165W Electric. In het midden Joost Reinten van Reinteninfra, samen met Sijmen Staadegaard (links) en Frank Eugelink (rechts) van Staad.

Elektrische vrachtwagen

Daar waar het destijds startte met elektrische auto’s (zakelijk) en handgereedschap heeft Reinten daarna snel doorgepakt in de aanschaf van zwaarder elektrisch materieel, zoals trilplaten en banden zaagmachines. En daar is het niet bij gebleven, sinds een paar jaar rijden ze met een elektrische vrachtwagen rond én daar komt binnenkort dus een nieuwe elektrische mobiele graafmachine bij.

Voor de elektrische vrachtwagen nemen ze deel aan een zogenaamde pilot van vrachtwagenleverancier M.A.N. Met nog een collega aannemer meer en Rijkswaterstaat doet Reinten aan deze pilot mee. Door samen op te trekken kom je echt verder, dit resulteert in nieuwe data, mogelijkheden en denkwijzen.

De slogan: ‘nieuwe wegen ontdekken, dat vraagt om vernieuwers’ sluit dan naadloos aan bij de doelstellingen van Reinten. Niet alleen aan de buitenkant, maar ook in de werkplaats verandert er veel. Zo krijgen de monteurs allemaal de benodigde cursussen, want het is niet meer even een kwestie van de kap opengooien. Men moet o.a. vanwege de hoog- en laagspanning weten waar ze aan mogen zitten en waar juist niet. Bij de aanschaf van een elektrische machine plannen wij vanuit Staad altijd een speciaal moment in waarbij de machinist en de monteurs vooraf meegenomen worden in wat er wel en niet kan.

Elektrische mobiele graafmachine

De nieuwe DX165W Electric gaat later dit jaar draaien voor Van Wijk, beton, weg- en waterbouw uit Nieuwegein. Joost vertelde dat de elektrische graafmachine zijn eerste uren gaat draaien op een wegenbouwproject in Amsterdam. Het betreft een project waar veelal elementenverharding werkzaamheden gepland staan, denk hierbij aan straat- en rioolvervangingswerkzaamheden, maar kan daarnaast ook multifunctioneel ingezet worden. De machine gaat er alle dagen van de week draaien en is direct vol bezet.


Wordt vervolgd…

Uiteraard blijven wij deze machine, los van de continue service en monitoring door Staad, graag na de oplevering volgen. Zo zal er later een bericht volgen van het aflevermoment, maar ook een paar maanden daarna. Want dan gaan wij graag even op pad voor een interview op de projectlocatie zelf, om vanuit daar een ervaringsbericht op te stellen. Wellicht spreken wij op dat moment opnieuw met Joost, maar mogelijk ook met de machinist die op deze nieuwe elektrische machine gaat draaien. Wordt zeker vervolgd dus.

Meer nieuwsberichten

DX165W 7 Electric Staad Powerbox400 Emissieloze Mobiele Graafmachine Grondverzetmachine

Wil je meer weten over onze machines of onze service?

Neem contact met ons op. We vertellen je er graag meer over!

Wij houden je graag op de hoogte